Ce este presiunea oculară?
Presiunea oculară, cunoscută și sub numele de glaucom, apare atunci când presiunea din interiorul ochiului distruge nervul optic. Este o boală care poate provoca pierderea vederii dacă nu este tratată. În cazuri normale, lichidul din ochi este produs continuu și absorbția este asigurată. În acest caz, presiunea oculară este normală. În general, presiunea oculară sub 20 - 21 mm Hg este normală. Această boală este frecventă la persoanele cu vârsta peste 40 de ani. Din acest motiv, este necesar să faceți controale regulate. Diagnosticul precoce este foarte important, deoarece nu există un remediu pentru pierderea vederii. Creșterea presiunii în sine nu este suficientă pentru boala glaucom. Prezența leziunilor la nivelul ochiului este un factor important pentru diagnostic.
Tipurile de tensiune sunt următoarele:
Cronic cu unghi deschis: acesta este cel mai frecvent tip de glaucom. Incidența sa crește odată cu vârsta. Odată cu insuficiența sistemului de canale microscopice, presiunea din interiorul ochiului crește. Ca urmare, nervul optic începe să fie deteriorat. Dacă este lăsată netratată, duce la pierderea vederii.
Glaucom cu unghi închis: apare atunci când sistemul de conducte microscopice din iris este blocat. Când unghiul de drenaj al irisului este blocat, lichidul nu poate curge și începe să se acumuleze în ochi. Astfel, apare glaucomul cu unghi închis. Dacă este lăsată netratată, duce la pierderea vederii.
Simptomele presiunii oculare
De obicei, nu prezintă niciun simptom inițial. Uneori prezintă simptome precum dureri de cap. Unele dintre simptome sunt după cum urmează:
Atunci când nu este diagnosticată, provoacă pete oarbe în câmpul vizual din cauza leziunilor nervilor. În timp, această zonă se mărește și majoritatea obiectelor devin invizibile.
Care ar trebui să fie presiunea oculară?
Prin umplerea cavităților oculare cu lichidul din ochi, ajută la hrănirea țesuturilor și la îndepărtarea obiectelor reziduale din ochi. Acest lichid are anumite valori de presiune. Prin urmare, este periculos ca presiunea oculară să crească peste 22 mm Hg. Aceste valori sunt valori generale și pot diferi de la persoană la persoană.
Care ar trebui să fie în mod normal tensiunea arterială a ochilor?
O valoare a tensiunii arteriale între 16-21 mm Hg este considerată normală. Creșterea sau scăderea acestei valori cauzează diverse probleme. Aceste valori sunt valori generale și pot diferi de la persoană la persoană.
Cine se vede?
Poate fi văzut la oameni de toate vârstele. Este mai probabil să fie observată la pacienții cu vârsta peste 40 de ani, așa că ar trebui să aibă examinări anuale. Persoanele cu antecedente familiale de boală ar trebui, de asemenea, să acorde atenție.
Tratamentul tensiunii arteriale la ochi
Presiunea oculară (glaucomul) este o boală care este urmărită și controlată. Motivul principal al tratamentului este tratarea leziunilor și prevenirea afectarii nervului. Prin urmare, se aplică diferite metode în funcție de cauza bolii. Dacă au apărut leziuni ale nervilor, presiunea oculară trebuie scăzută și controlată. De obicei, picăturile pentru ochi sunt folosite pentru a scădea presiunea intraoculară. După metodele determinate, picăturile trebuie picurate în cantitatea pe care medicul o consideră potrivită.
Metoda chirurgicală cu laser este printre metodele utilizate. Această metodă este aplicată pentru diferite tipuri de tensiune arterială. În glaucomul cu unghi deschis, sistemul de canale microscopice este tratat. Este folosit pentru controlul presiunii intraoculare. În glaucomul cu unghi închis, irisul este scobit cu un laser pentru a corecta fluxul de fluid al umorii apoase în sistemul de canale.
În metoda de intervenție chirurgicală, medicul deschide un nou canal pentru scurgerea umorii apoase din ochi cu instrumente și metode chirurgicale fine.
După metodele aplicate, se aplică teste nervului vizual și câmpului vizual pentru a urmări evoluția situației. Dacă se observă o deteriorare, se pot adăuga medicamente suplimentare sau se aplică o intervenție chirurgicală. Nu trebuie să creșteți sau să schimbați medicamentele fără a vă consulta medicul.
Cum scade presiunea ochilor?
Cei mai importanți factori pentru reducerea presiunii oculare sunt medicamentele, laserul și intervenția chirurgicală. Puteți reduce tensiunea arterială urmând metoda de tratament. În afară de aceasta, puteți aplica următoarele metode acasă pentru a ajuta la tratament:
De ce este crescută presiunea oculară?
Când lichidul intraocular, care este secretat în ochi și necesar pentru hrănirea ochiului, nu este descărcat, presiunea în ochi crește. Această presiune în creștere dăunează celulelor nervoase optice.
Măsurarea tensiunii arteriale la ochi
Există 2 metode de măsurare a presiunii oculare. Tensiunea arterială este măsurată cu un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale numit tonometru. Prima dintre aceste metode este tonometrul de aer. În această metodă, pacientul își pune bărbia pe bărbia tonometrului. În timp ce pacientul se uită la ecran, aerul este pulverizat în ochi. În acest fel, are loc măsurarea tensiunii arteriale.
A doua metodă este măsurarea tensiunii arteriale prin contactarea ochiului cu un tomometru cu aplanare. Cu ajutorul picăturilor anestezice instilate